Solona bekert verder

Solona stoot door naar de volgende ronde in de beker van België.  Heracles Alken werd met 8-3 cijfers naar huis gestuurd.

Nieuwe veldheer Spaepen kon op Jansen na, familiale verplichtingen, rekenen op een volledig fitte kern: Janssens, Goris, Meeusen, Claes, Raes, Baert, Knaepkens, De Bie, Cuyt en Lumbeeck.  Vanaf het begin van de partij was duidelijk dat het een mooie wedstrijd zou worden met twee voetballende ploegen tegenover elkaar. Heracles Alken, dat vorig jaar promoveerde naar tweede klasse, begon net iets sterker en liet de bal snel van voet tot voet gaan. Solona stond echter goed opgesteld en speculeerde op de counter. Een aantal van deze counters werden net niet zorgvuldig genoeg uitgespeeld waardoor de kansen uitbleven. Bij de eerste gelukte aanval van Alken was het wel meteen prijs. Via een één-tweetje kwam de bezoekende kapitein oog in oog met Goris en duwde hij eenvoudig de 0-1 tegen de netten. De kanaries lieten het niet aan hun hart komen en reageerden meteen. Een schot van Baert werd vakkundig gestopt door de bezoekende doelman. Bij de volgende poging was het wel raak. Na een goed uitgespeelde counter kwam de bal via De Bie bij Meeusen die de gelijkmaker in het dak van het doel trapte, 1-1. Even later moest Goris alles uit de kast halen om een bal uit zijn doelvlak te houden. Na een foutje in de verdediging van Alken kon De Bie alleen op doel afgaan. Hij bleef ijzig kalm en legde de 2-1 in het mandje. Solona drukte door maar schoten van Claes en Raes zoefden net naast. Lumbeeck kende meer geluk. Na alweer een counter zette hij de 3-1 op het bord op aangeven van Claes. Alken bleef proberen een gaatje te vinden maar kreeg het blauw gele blok niet ontwricht. Vlak voor rust veroverde Meeusen de bal en speelde deze naar Baert. die de 4-1 in doel plaatste. Dit was meteen ook het laatste wapenfeit van de eerste helft.

Heracles Alken begon met veel meer beweging aan de tweede helft en daar hadden de kanaries het lastig mee. Met een knappe voetreflex hield Goris de bal uit doel. Even later ontbond Knaepkens zijn duivels. Op een paar minuten tijd maakte hij twee identieke doelpunten. Op aangeven van Baert en De Bie tikte hij eenvoudig de 5-1 en 6-1 in doel. Een geruststellende voorsprong waardoor  Solona wat gas terugnam. Goris kwam enkele keren gepast tussen maar was kansloos tegen een afgeweken bal, 6-2. Cuyt en Claes probeerden het nog eens vanop afstand maar hun schoten mistten richting en Lumbeeck kende pech toen een vrije trap uiteenspatte op de lat. Nadat De Bie na een defensieve blunder er 7-2 van kon maken was de veer helemaal gebroken bij de bezoekers. Ze kwamen nog wel op 7-3 door een vrije trap in doel te schieten, maar een echt slotoffensief kwam er niet. Het laatste wapenfeit kwam er nog van Baert die na een ingestudeerde corner er 8-3 van kon maken. De scheids besloot dan ook meteen om de wedstrijd af te fluiten.

Doelpunten/assists:

06’          0-1 —

08’          1-1 Meeusen (De Bie)

12’          2-1 De Bie (-)

15’          3-1 Lumbeeck (Claes)

18’          4-1 Baert (Meeusen)

22’          5-1 Knaepkens (Baert)

24’          6-1 Knaepkens (De Bie)

26’          6-2 —

30’          7-2 De Bie (-)

35’          7-3 —

39’          8-3 Baert (Meeusen)

Interviews:

  • Dirk Spaepen: “Ik ben zeer blij dat ik binnen een club als Solona kan werken. We hebben nog maar enkele trainingen gehad, maar ik zie dat mijn spelers reeds enkele ingeoefende zaken hebben opgepikt. De weg is echter nog lang.”
  • Luis De Bie: “Man van de match? Daar ben ik niet mee bezig. Ik wil gewoon hard werken voor het team en doelpunten maken! ”
  • Matthias Baert: “Als we allemaal onze taken doen en onze kop er voor leggen, moeten we van niemand schrik hebben. Ik kijk al uit naar de volgende bekermatch!”

In de rand:

  • In de volgende ronde treft Solona de landskampioen FP Halle-Gooik. Een datum voor deze wedstrijd moet nog bepaald worden. Het word ongetwijfeld een geweldige ervaring voor onze jongens.
  • Volgende week start de competitie met een uitwedstrijd tegen Onbetong Tongeren. De bus zal vertrekken om 18u30 aan het Loo. Je betaalt € 10 voor de busrit inclusief alle dranken.  Supporters op post!
  • Heuglijk nieuws kwam er nog van Lumbeeck. Hij wist te melden dat volgend jaar in april de Solona-familie weer wat groter wordt. Bij deze willen wij Levi en Mimi nogmaals proficiat wensen.