SDR loopt geen averij op in mid-weekmatch

De match die ongetwijfeld door elke Solonees niet graag gespeeld wordt, was de deze. Een verplaatsing naar Linkeroever op een donderdagavond om 22u tegen Maiwand. Zo ook Borremans. Hij had het goed bekeken en boekte een weekje Spanje met zijn voltallige kroost. Hij gaf De Beuckeleer, revaliderende van zijn blessure, de taak om 2 punten mee te graaien uit het Antwerpse. Spelers van dienst waren Goris, Schmook, De Ridder, Van Kiel, Baert, Ceulemans en N. De Bie.


Bij afwezigheid van De Beuckeleer kreeg Van Kiel de kapiteinsband. Na afloop zou blijken dat hij deze taak met verve had volbracht. Al kon ook hij niet voorkomen dat SDR alweer op achterstand kwam. In minuut 6 werden we iets te simpel uitgespeeld en stond het 1-0. Baert vond het welletjes en drukte een eerste keer door. Met een goal en assist boog hij de achterstand in 3 minuten om. Eerst vuurde hij zelf op goal en was Van Kiel goed gevolgd. Vervolgens werd ‘het manneke’ voor doel gezet door De Bie en werkte beheerst af, 1-2. Het spel ging snel op en neer aangezien er veel ruimte was aan beide kanten. Iets te veel besloot De Beuckeleer, en hij bracht Schmook in het team om meer zekerheid in te bouwen. In een dolle 5 minuten deed ook hij zijn duit in het zakje. Eerst gaf hij een gemeten voorzet voor Ceulemans, die maar had binnen te tikken en de stand op 1-3 bracht. Vervolgens maakte Schmook zelf de 1-4 op aangeven van Baert. Dit was meteen ook de ruststand.
Het tempo hoog houden en de vele kansen benutten was de boodschap. Het eerste werd zeer nauwkeurig opgevolgd, het tweede des te minder. Kans na kans werd onbenut gelaten door De Ridder, Baert, De Bie en Van Kiel. Op zich geen probleem aangezien Goris weinig werk had aan de overzijde. De keren dat hij tussenbeide moest komen stond hij pal. Nu was het de beurt aan De Bie om in de spotlights te staan. Eerst gaf hij de 1-5 op een presenteerblaadje aan Ceulemans om nadien zelf een mooie rush, misschien wel de mooiste actie van de avond, af te ronden. 1-6 en wedstrijd gespeeld. De 2-6 kwam er nog na een misverstand maar Baert nam alle twijfels weg. Schmook rondde zijn voorzet af en het was Matthias Baert himself die de 2-8 eindcijfers op de bordjes toverde. Opdracht volbracht en de twee punten konden mee op de bus richting Ranst. Enig minpuntje van de avond was het feit dat de score veel meer had kunnen en misschien wel moeten oplopen. De gele kaart die De Bie op het einde nog kreeg werd kwijtgescholden dankzij de verontschuldigingen van een verbijsterde De Bie.

Matchverloop:
6’    1-0   
7’           1-1 Van Kiel (Baert)
10’         1-2 Baert (De Bie)
22’         1-3 Ceulemans (Schmook)
24’         1-4 Schmook (Baert)
32’         1-5 Ceulemans (De Bie)
34’         1-6 De Bie
41’         2-6
43’         2-7 Schmook (Baert)
47’         2-8 Baert


Interviews:
–    Van Kiel: “Een moeilijke uitmatch die we collectief tot een goed einde gebracht hebben, ik ben tevreden!”
–    De Ridder Wim: “Ik ben blij met de tweepunter, enkel jammer dat de paal mijn goal verhinderde! ”
–    Matthias Baert: “ Ik was in mijn nopjes vandaag, ook al heb ik net getraind.. Ik hou gewoon van het spelletje!”
In de rand:
–    Borremans zag vanuit Spanje zijn poulains winnen en kon dus gerust terugkeren uit vakantie.
–    De Bie kon na een zoveelste fout zijn woede niet beheersen en werd bedankt met een gele kaart. Nadien toonde hij zich van zijn beste kant en bood hij zijn verontschuldigingen aan.
–    Dat de spelers deze match als ‘een verplicht nummertje’ zagen werd na de match duidelijk. 20 minuten na het laatste fluitsignaal was iedereen al onderweg naar huis.
–    Door deze overwinning schuift DRM terug op naar de 2e plaats in het klassement.