Remise in Hoboken

Tactisch steekspel zorgt ervoor dat GS Hoboken B en Solona elkaar in evenwicht houden .Cuyt en De Bie moesten afhaken wegens professionele redenen. Sebrechts selecteerde Janssens, Meeusen, Claes, Baert, Jansen, Lumbeeck en Knaepkens.  

Vanaf het eerste fluitsignaal was het meteen duidelijk dat we een gesloten match gingen krijgen. Beide ploegen gaven elkaar geen duimbreedte toe, maar bij de eerste de beste kans was het meteen prijs. Baert ging op wandel door de verdediging en kreeg iets teveel tijd en ruimte. Met een puntertje zette hij de 0-1 op het bord. Wie dacht dat de wedstrijd opengebroken was kwam bedrogen uit. Het was wachten tot op het kwartier vooraleer er nog eens wat te beleven was. Na een aanslag op de enkels van Baert werd de kapitein van de thuisploeg met geel van het veld gestuurd. Vlak voor rust had Hoboken het betere van het spel. Dit resulteerde dan ook in de gelijkmaker nadat een afgeweken schot in doel belandde, 1-1. Nadien werden geen echte doelkansen meer genoteerd waardoor we met een gelijkspel gingen rusten.

Na de koffie was er toch iets meer animo. Beide keepers werden van op afstand een aantal keren op de proef gesteld maar even veel keer werd er gepast tussenbeide gekomen. Dan was het moment van Jansen aangebroken. Met de ‘Wes-beweging’ ging hij zijn rechtstreekse  tegenstander voorbij en knalde hij de bal enig mooi in het dak van het doel, 1-2. Met nog tien minuten op de klok ging de thuisploeg meer risico’s nemen en met vliegende keeper spelen. Meteen was het bijna prijs, maar Janssens schudde een enig mooie reflex uit zijn mouwen. Baert wilde een counter opzetten, maar met een smerige fout belette een thuisspeler dit.  Net zoals in de eerste helft werd dit getrakteerd op een gele kaart. Hoboken klom wederom op gelijke hoogte nadat het de situatie met vliegende keeper uitstekend had uitgespeeld, 2-2. Even later mochten de kanaries van geluk spreken dat doelman Janssens in grootse doen was. Met een ware pantersprong tikte hij de bal naast, wat een redding! Met nog enkele minuten op de klok trok Solona nog eens vol in het offensief. Jansen kende pech toen zijn schot uiteenspatte op de lat. Ook de laatste kans van de wedstrijd was voor Solona. Meeusen zette Jansen alleen voor doel , maar de doelman verkleinde goed zijn hoek waardoor hij de bal kon stoppen. De bal opzij leggen naar Meeusen had misschien een betere optie geweest.

Doelpunten/assists:

05’          0-1 Baert (-)

20’          1-1 —

35’          1-2 Jansen (-)

44’          2-2 —

Interviews:

  • Levi Lumbeeck: “Het was een gesloten wedstrijd met weinig kansen. Ik ben vooral blij dat onze defensieve organisatie op punt stond.  ”
  • Matthias Baert: “Mits wat geluk hadden we hier kunnen winnen, maar ik denk dat dit al bij al een terechte uitslag is. Ik ben tevreden met onze start.”
  • Yaël Meeusen: “Ik kan leven met de puntendeling. We zullen er elke week voor moeten knokken, maar dit is de manier die ons het beste ligt!”

In de rand:

  • Een tiental supporters maakten de verplaatsing naar Hoboken. Wij willen hen dan ook bedanken voor hun steun!
  • Voor de tweede maal dit jaar werd de wedstrijd geleid door scheidsrechter De Neef. Hierdoor kennen we meteen de nieuwigheden van het reglement die dit jaar toegepast zullen worden.
  • Baert en Meeusen verkende later op die avond nog het Lierse nachtleven.