Ranst haalt punten in Hasselt

Solona heeft zijn start niet gemist. In een spannende partij werd met 4-7 gewonnen van Futsal Project Hasselt.

Lumbeeck (privéredenen) en Raes (enkel) haakten af. Spaepen selecteerde de volgende namen: Janssens, Goris, Meeusen, Knaepkens,  Baert, De Bie , Claes, Cuyt en Jansen.

De partij was nog maar amper begonnen en Solona was al meteen op achtervolgen aangewezen. Na balverlies van Meeusen twijfelde de spits van Hasselt niet en schoot meteen hard op doel. Janssens was te verrast en de 1-0 stond al op het scorebord. Bij het volgende schot was Janssens wel op de afspraak, met een knappe beenveeg stopte hij de bal. Solona herpakte zich en begon beter in de wedstrijd te komen. Schoten van Claes en Cuyt gingen maar net naast. Na een knappe aanval kwam Meeusen alleen voor doel en vanuit een schuine hoek trapte hij overhoeks binnen, 1-1. Hasselt kwam nog eens dreigen, maar Janssens kwam gepast tussen. De thuisploeg kwam hoger druk zetten waardoor er meer ruimte in de rug van de verdediging kwam. Een vleugje genialiteit van Baert en Knaepkens zorgde voor het nodige applaus op de tribunes. Na een knappe doorsteekpas van Baert, werkte Knaepkens de bal achter het steunbeen binnen, 1-2. Een pracht van een doelpunt. Even later waren de rollen omgekeerd. Baert strandde eerst nog op de doelman, maar legde vervolgens opzij waardoor Claes eenvoudig de 1-3  kon scoren. De kanaries vierden iets te lang want na concentratieverlies werd van dichtbij de 2-3 gescoord. Nog had Solona zijn lesje niet geleerd maar had het meeval dat de bal op de buitenkant van de paal belandde. Ook doelman Janssens mocht het bedanken toen hij uitpakte met een ultieme reflex. Een ongeschreven wet in het voetbal zegt dat wie de kansen mist het deksel op de neus krijgt. Vlak voor rust was er een perfect uitgespeelde counter die Cuyt in het lege doel kon werken, 2-4. Dit was meteen ook de ruststand.

Na de koffie kwam Solona goed georganiseerd uit de kleedkamer en speculeerde het op de counter. Een schot van Jansen ging maar net naast en de poging van De Bie strandde in de handen van de thuisdoelman. De spanning kwam terug in de partij toen de bezoekers vanuit een onmogelijke hoek de 3-4 in het dak van het doel schoot. De partij werd bitsiger en dit resulteerde ook in enkel zware overtredingen. Na een aanslag langs achter op Jansen werd de kapitein van de thuisploeg terecht uitgesloten waardoor er twee minuten met een man minder gespeeld moest worden. Geprofiteerd werd hier echter niet van. Jansen schoot tweemaal voorlangs en Baert zijn inzet strandde op de paal. De huisploeg zette nogmaals alles op alles om de gelijkmaker te prikken, maar doelman Janssens stond pal. Toen Meeusen gehaakt werd kregen de kanaries een vrije trap aan de rand van het strafschopgebied. Baert zette zich achter de bal en knalde de bal heerlijk binnen voor de 3-5. De veer was nu gebroken bij de thuisploeg. Na een perfecte uitgespeelde counter bediende Jansen Meeusen die de 3-6 maar moest binnen tikken. Nog was het niet gedaan. Jansen dacht aan het publiek en ontdeed zich van zijn rechtstreekse tegenstander met een ‘Weske’-beweging en knalde de bal heerlijk in doel, 3-7. De bezoekende supporters schreeuwden het uit van geluk. Op het einde van de wedstrijd kon de thuisploeg nog minderen tot 4-7 maar meer dan een voetnoot was dit niet. Solona speelde de wedstrijd volwassen uit waardoor de drie punten mee naar Ranst genomen konden worden.

Doelpunten/assists:

02’          1-0 —

07’          1-1 Meeusen (Baert)

09’          1-2 Knaepkens (Baert)

11’          1-3 Claes (Baert)

13’          2-3 —

19’          2-4 Cuyt (Knaepkens)

25’          3-4 —

34’          3-5 Baert (-)

35’         3-6 Meeusen (Jansen)

37’         3-7 Jansen (-)

38’          4-7 —

Interviews:

  • Wesley  Jansen: “Ik ben blij dat ik heb kunnen scoren vandaag. Ik onderga volgende vrijdag een operatie waardoor ik even buiten strijd ben. Ik hoop dat ik sterker zal terugkeren en nog vele doelpunten kan maken dit seizoen.”
  • Matthias Baert: “Ik ben blij dat ik nog eens een doelpunt maak, want dat was toch al even geleden. Ze zouden die assists beter ook opnemen in de statistieken!”
  • Dirk Spaepen: “We speelden een sterke wedstrijd en hebben enkele mooie doelpunten gemaakt. Het is mooi dat we enkele looplijnen van op training terugzien in de wedstrijd.”

In de rand:

  • Enkele sponsors zakten af naar het verre Hasselt om de partij bij te wonen en waren zeer te spreken over de prestatie. Het leverde meteen een eerste mooie donatie aan het varken op.
  • De Bie is naast zaalvoetballer ook een echte huisman. Helemaal alleen heeft hij de volledige zak met truitjes gewassen. Klasse Luis!
  • De overwinning werd nog tot in de vroege uurtjes gevierd in de lokale cafés van Ranst.

 

MVP: