Nood aan winterstop voor Solona Ranst

Solona sluit 2017 af met een nederlaag. Point Break Tilleur won nipt met 3-2.

Trainer Spaepen selecteerde: Meeusen, Janssens, Uytterhoeven, Claes, Mahieu, Stockman , Knaepkens en Jansen. Cuyt (familiale redenen) Baert (pubalgie), Lumbeeck (ziek) en De Bie (vakantie) moesten verstek geven

Solona begon goed georganiseerd aan de partij, maar zoals zo vaak de laatste weken kreeg het snel een opdoffer te verwerken. Kasrou hield twee verdedigers aan de praat en knalde de eerste kans van de partij in de benedenhoek, 1-0. De kanaries meteen op achtervolgen aangewezen. Na een snelle vrije trap kwam de bal bij Meeusen die in de draai op de binnenkant van de paal trapte. Even later was het dan toch raak. Een mooie één-twee belandde bij Jansen die niet twijfelde en de gelijkmaker op het bord zette, 1-1. Even later testte de thuisploeg ook het doelkader en was Janssens bij de pinken op enkele afstandsschoten. Op het kwartier was hij dan toch geklopt. Ziani zette knap zijn tegenstander in de wind en bracht de Tilleur terug op voorsprong, 2-1. Solona zette voor rust nog alles op alles om de gelijkmaker te maken en kwamen daar nog een paar keer heel dicht bij. Knaepkens mocht alleen op doel afgaan, maar kon deze uitstekende kans niet verzilveren. Na slecht wegwerken van de thuisdoelman belandde de bal bij Claes die in één tijd probeerde af te werken. Helaas voor hem een heel Solona was de doelman net op tijd terug gekeerd om redding te brengen. Nadien werden geen echte doelkansen meer genoteerd waardoor we met een gelijkspel gingen rusten.

Na de koffie ging de wedstrijd wat meer op en neer. Beide keepers werden van op afstand een aantal keren op de proef gesteld maar even veel keer werd er gepast tussenbeide gekomen. Na een vrije trap van Stockman kon Meeusen de bal in doel deviëren, 2-2. De kanaries konden nauwelijks genieten van hun voorsprong want Kasrou kon van dichtbij de voorsprong terug op het bord zetten, 3-2. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het bitsiger waardoor Tilleur al snel op vijf fouten stond. Solona liet het niet aan zijn hart komen en drukte naar voren. Jansen kende pech toen zijn schot stierf op de paal. Even later mocht diezelfde Jansen alleen op de doelman gaan, maar met een snoekduik kon hij het gevaar neutraliseren. Ook Tilleur was er nog enkele keren dichtbij. De beste poging belandde via de vingertoppen van doelman Janssens op de bovenkant van de lat. Toen even later Knaepkens foutief werd gestopt, maar er geen fout werd geblazen, werd de Solona-aanhang razend. Hier had altijd een tienmeter trap van moeten komen. In het slot van de wedstrijd ging Solona met vliegende keeper spelen en kreeg het wederom enkele mooie mogelijkheden. Na een mooi één-tweetje tussen Claes en Knaepkens kon deze laatste afwerken, maar met een ultieme reflex redde de thuisdoelman de meubelen. Wat een redding! Hij werd helemaal de held toen hij in de blessuretijd een punter van Meeusen kon redden. Dit was meteen ook de laatste kans van de wedstrijd waardoor Solona zijn derde verlies op rij boekte.

 

Doelpunten/assists:

02’          1-0 Kasrou

06’          1-1 Jansen (Meeusen)

13’          2-1 Ziani

26’          2-2 Meeusen (Stockman)

28’          3-2 Kasrou

Interviews:

  • Michiel Mahieu: “Het gaat wel een tikkeltje sneller dan dat ik gewoon ben, maar ik denk dat ik een goede partij heb gespeeld. Enkel spijtig dat we weer geen punten pakken. ”
  • Jari Knaepkens: “Ik was al beginnen vieren want ik dacht dat ik gescoord had. Wat een redding van die doelman, ongelooflijk…”
  • Johan Borremans: “Met dit verlies kan ik leven. We hebben alles gegeven en hebben een puike partij gespeeld. We hadden hier zeker een puntje verdiend. Als we elke week met deze ingesteldheid spelen, zullen we nog veel punten pakken.”

In de rand:

  • Het supporterslegioen was onthoofd door de late afzeggingen van orkestleiders Jordens en Bossaerts. Volgende wedstrijd zullen ze onze kanaries terug ten volle ondersteunen.
  • Na de wedstrijd werd nog een bezoek gebracht aan café De Solsleutel. Daar werd de wedstrijd nog uitvoerig overlopen tot in de late uurtjes.
  • Geen kerstquiz, maar een Nieuwjaarsquiz dit jaar. Noteer 13/1/2018 alvast in jullie agenda en schrijf je in bij één van je favoriete Solonezen.