Lumbeeck dirigent in klinkende overwinning

Lumbeeck dirigeert Solona naar de overwinning. Een jeugdig Antwerp Piranhas B verliest van Solona met 5-9.

Voor deze wedstrijd selecteerde coach Sebrechts: Meeusen, Janssens, Baert, De Bie N, Jansen, Lumbeeck en Knaepkens. Van Kiel moest in extremis ziek afhaken, Claes en De Bie L hadden veldtraining.  Antwerp Piranhas nam drie spelers van de A-kern mee om de wedstrijd tegen de leider aan te vatten. Het werd meteen duidelijk dat het geen simpele opdracht werd voor Solona. Looplijnen, snelheid en technisch vernuft waren hun sterke punten, maar Solona hield stand dankzij regelaar Lumbeeck. Hij bekroonde zijn sterke matchbegin met zijn eerste doelpunt. Op aangeven van Knaepkens knalde hij de 0-1 op het bord. Even later werd de voorsprong bijna verdubbeld maar Knaepkens faalde oog in oog met de thuisdoelman. Het was wachten tot de slotfase van de eerste helft voor er nog iets gebeurde, maar toen ging het snel. Na een combinatie over verschillende stations nette de thuisspits de gelijkmaker, 1-1. Solona was niet aangeslagen en reageerde meteen. De Bie N schakelde zijn rechtstreekse tegenstander uit en bediende Jansen die de 1-2 maakte. Niet veel later ontfrutselde Baert de bal van zijn tegenstrever en schoof de 1-3 binnen. Solona was nog aan het nagenieten van de twee snelle goals want na een onoplettendheid kon de thuisploeg meteen de aansluitingstreffer netten, 2-3. Coach Sebrechts was woedend. De boodschap kwam meteen over bij de kanaries. Nog in dezelfde minuut scoorde Lumbeeck, op aangeven van Baert, de 2-4. Met een schicht liet hij de thuisdoelman geen enkele kans. Dit was meteen ook de ruststand.

Piranhas kwam het scherpst uit de kleedkamer. Vanuit een onmogelijke hoek zetten ze de 3-4 op het bord. Even later was het ei zo na gelijk, maar doelman Janssens haalde met een schepbeweging de bal uit doel. In het volleybal zou zoiets bestraft worden! Solona herpakte zich en onder impuls van dirigent Lumbeeck schakelde ze een tempo hoger. Piranhas wist niet meer van welk hout pijlen maken. Eerst miste De Bie N nog onbegrijpelijk voor een leeg doel. Vervolgens maakten Jansen (2x) en Lumbeeck hun hattrick compleet en scoorde De Bie N toch zijn eerste doelpunt van het seizoen. Dit na mooi voorbereidend werk van Baert (2x) en Meeusen (2x).Toch was het hoogtepunt nog niet gekomen. Met een ware snookerstoot à la Raymond Ceulemans verschalkte hij de thuisdoelman en zette  de 3-9 op het bord. Dat Piranhas in de slotfase nog kon milderen tot 5-9 was slechts een voetnoot.

Doelpunten/assists:

7’            0-1 Lumbeeck (Knaepkens)

17’          1-1 —

18’          1-2 Jansen (De Bie N)

20’          1-3 Baert (-)

21’          2-3 —

21’          2-4 Lumbeeck (Baert)

26’          3-4 —

28’          3-5 Jansen (Baert)

30’          3-6 Jansen (Meeusen)

36’          3-7 Lumbeeck (Baert)

37’          3-8 De Bie N(Meeusen)

42’          3-9 Lumbeeck (-)

44’          4-9 —

48’          5-9 —

Interviews:

  • Levi Lumbeeck: “Dit was de pas de eerste wedstrijd dat ik kon scoren en meteen 4 keer, Baert gaat nog moeten oppassen voor die topschuttertitel!  ”
  • Niels De Bie: “Ik ben blij dat ik mijn eerste minuten van het seizoen heb kunnen maken. Het heeft lang geduurd maar ik ben geduldig geweest en mijn visitekaartje afgegeven met een doelpunt en een assist.”
  • Rudi Knaepkens: “We deden vandaag wat we moesten doen, winnen! Het is duidelijk dat Piranhas nog wat maturiteit mistte.”

In de rand:

  • Solona blijft door deze overwinning uiteraard aan kop!
  • Geen nabeschouwing deze keer aangezien het grootste deel van de kern de dag erna nog professionele verplichtingen had.
  • Vrijdag 26/2 spelen zowel onze beide ploegen nog eens samen thuis vanaf 19u00. Supporters, allen op post!