Geen ‘Goede Vrijdag’ voor Solona De Ridder

Een thuismatch op vrijdag was al even geleden, dus zat de sporthal afgeladen vol voor de topper tegen Utd76 Schoten. De heenmatch werd een ruime uitoverwinning, al was dit geen eerlijke waardemeter. Borremans keerde terug uit vakantie en degradeerde De Beuckeleer zo terug tot ‘delegé’. Strijders van dienst waren Geysels, die de geblesseerde Goris zou vervangen, Schmook, De Bie, De Ridder, Mahieu, Jansen en Van Kiel.

Net zoals in de heenmatch zou het vandaag een doelpuntenkermis worden. Al na 10 minuten spelen stond er een 1-3 achterstand op het bord. Mahieu kon op aangeven van De Bie de gelijkmaker nog uitwissen, maar daarna beslisten 2 individuele acties over de dubbele achterstand. Borremans greep in en bracht De Ridder en Schmook tussen de lijnen. Dit rendeerde onmiddellijk want na een solo-actie van Jansen kon De Ridder de aansluitingstreffer potten. Nog geen twee minuten laten zorgden Van Kiel en Biemans voor de 3-3, na nog geen 20 minuten spelen. Wat in het verleden al bleek, werd vanavond nogmaals duidelijk. Het spel naar ons toe trekken blijkt o-zo-moeilijk en voetballen is precies enkel mogelijk als we op achterstand komen. Ook nu weer wordt er te slap verdedigt en komt de stand op 3-4. Alweer Mahieu bracht, op slag van rust, de stand terug op gelijke hoogte. 4-4 tijdens de koffiepauze.
Borremans las zijn kompanen de les en wilde meer duelkracht en snelheid zien. De tegenpartij was aanvallend zeer degelijk, maar had vanachter moeite met de snelle counters van DRM. Dit moest meer uitgebuit worden. Zijn woorden waren nog niet koud of Borremans kreeg wat hij vroeg.. Maar dan wel aan de overzijde van het terrein. In een dolle 8 minuten werd de stand op 4-7 gebracht. Telkens lagen individuele fouten aan de oorzaak. Het publiek begon te morren en trok massaal de kantine in. Met nog een kwartier te spelen trok DRM nog aanvallender ten strijde en dit resulteerde in een al even gek intermezzo van 8 minuten. Mahieu kon tweemaal scoren op aangeven van spitsbroer De Bie, die overigens uitstekend speelde. Nadien maakte Jansen een individuele actie koelbloedig af en kwam de stand op 7-7 met nog 10 minuten te spelen. Het vervolg kan u uiteraard al raden want een gelijke stand houden is al niet evident, dus laat staan op voorsprong komen. En zo geschiedde, want nog géén minuut later was de thuisploeg alweer op achtervolgen aangewezen. De veer was gebroken en zo leidde een counter nog tot de 7-9 eindscore. DRM heeft hooguit maar 15 minuten goed voetbal gebracht en kon nooit aanspraak maken op (een) punt(en). Verdiende overwinning voor de bezoekers die zich nu op kop van het klassement nestelen. Veel tijd om te herpakken is er niet, want volgende week wacht alweer de lastige verplaatsing naar Jong Zandhoven.

Matchverloop:
2’    0-1   
7’           1-1 Mahieu (De Bie)
9’           1-2
10’         1-3
16’         2-3 De Ridder (Jansen)
18’         3-3 De Bie (Van Kiel)
22’         3-4
24’         4-4 Mahieu
27’         4-5
30’         4-6
33’         4-7
36’         5-7 Mahieu (De Bie)
38’         6-7 Mahieu (De Bie)
40’         7-7 Jansen
42’         7-8
48’         7-9


Interviews:
–    Van Kiel David: “Ik probeer de ploeg mee op sleeptouw te nemen maar het lukte vandaag jammer genoeg niet. Het doelhout zat dan ook nog sommige keren tegen én pakken we lullige tegengoals, zoals we in Nederland zeggen.. ”
–    Johan Borremans: “ DRM-onwaardig.. Moet ik daarvoor speciaal overvliegen vanuit Spanje? De enige kanarie op niveau vandaag was De Bie. Hier zal nog een hartig woordje gebabbeld worden”
–    De Beuckeleer Tom: “ Het is frustrerend om geblesseerd toe te kijken vanop de bank, al had ik vandaag ook niet voor de overwinning kunnen zorgen. Het enige wat we nu kunnen doen is onze eigen matchen winnen en dan zien we wel waar we stranden.”
In de rand:
–    Uitblinker De Bie had nog maar net tijd voor de gebruikelijke handtekeningsessie, maar verdween nadien als een dief in de nacht.
–    Ook Schmook kon niet snel genoeg vertrekken. Al was dit niet om de gezamenlijke wanprestatie te verdoezelen. De Edegemnaar vertrok diezelfde avond nog op een welverdiende reis!
–    Grote broer Solona had geen kind aan TS Wommelgem en zet de laatste stap richting titel.
–    De Beuckeleer, Baert en Meeusen besloten dan maar om hun gezamenlijk verdriet/vreugde te verdrinken in een plaatselijke discotheek.