Forfaitscore in Tongeren – Solona

Solona levert forfaitcijfers af. ZVC Onbetong UKM Tongeren werd verslagen met een droge 0-5 .

Spaepen selecteerde de volgende namen: Janssens, Meeusen, Knaepkens, Baert, De Bie, Claes en Raes. Jansen (werk), Lumbeeck (familiale omstandigheden) en Cuyt (privé activiteit) moesten last-minute verstek geven.

Solona begon met veel beweging aan de partij en Tongeren had hier niet meteen een antwoord op. Al na enkele minuten was er een huizenhoge kans voor Knaepkens. Via een één-tweetje met Meeusen miste hij onbegrijpelijk oog in oog met de doelman. Baert en Claes probeerden het van op afstand, maar de doelman stond pal. Even later was de thuisdoelman dan toch geklopt. Via een afgeweken schot van Meeusen belandde de bal in doel: 0-1. Solona stond goed in de organisatie en prikte op geregelde tijdstippen tegen. Op enkele minuten tijd zorgde Meeusen voor een geruststellende voorsprong. De kapitein scoorde tweemaal  op aangeven van Knaepkens waardoor de 0-2 en 0-3 op het bord verscheen. Ei zo na maakte Meeusen zijn hattrick compleet, maar de keeper pakte uit met een geweldige reflex. Op het kwartier was er een eerste echte dreiging van de thuisploeg. Janssens hield zijn netten schoon met een uitstekende beenveeg. Tongeren probeerde wel, maar vond geen gaatje in de muur van Solona. Verder dan enkele afstandsschoten kwamen ze niet. Vlak voor rust noteerden we nog een technisch hoogstandje van Baert. Hij dribbelde zijn man met een schitterende beweging en zette strak voor op Knaepkens, deze laatste had maar binnen te tikken: 0-4. Dit was meteen ook het laatste wapenfeit van de eerste helft.

Na de rust kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en zetten ze de kanaries hoog vast. Tongeren probeerde de aansluitingstreffer te forceren, maar altijd lag er wel iets of iemand in de weg.  Het had dan ook nog eens de pech dat een voorzet/schot op het doelhout belandde. Pech of kunde dat doelman Janssens de bal het doel uit keek? Aan de andere kant was het wel meteen prijs. De eerste beste tegenprik van Solona mondde meteen uit in een doelpunt. Een counter werd door De Bie, op aangeven van Knaepkens, vakkundig afgewerkt: 0-5. De veer was toen gebroken bij de thuisploeg waardoor de sfeer wat bitsiger werd. Enkele stevige fouten van Tongeren werden bestraft met geel. Solona had de score nog verder kunnen uitdiepen, maar de counters werden slecht uitgespeeld. Een grootste kans kwam er via Raes. Hij kwam oog in oog met de doelman, maar talmde te lang waardoor een verdediger het gevaar onschadelijk kon maken. De laatste kans van de wedstrijd was nog voor Baert na een ingestudeerde hoekschop, maar zijn bal werd gekeerd van de lijn. Meteen hierna floot de scheids voor het einde van de partij.

Doelpunten/assists:

06’          0-1 owngoal (Meeusen)

09’          0-2 Meeusen (Knaepkens)

11’          0-3 Meeusen (Knaepkens)

20’          0-4 Knaepkens (Baert)

25’          0-5 De Bie (Knaepkens)

Interviews:

  • Johan Borremans: “Direct beginnen met een forfaitscore is een droom. Ik kan niets meer verlangen van deze ploeg. Wat een avond.”
  • Yaël Meeusen: “Het had inderdaad mooi geweest moest die eerste goal ook op mijn naam gekomen zijn. Ik ga toch eens bij ‘den bond’ vragen om hun mening te herzien”
  • Jari Knaepkens: “Assistenkoning? We zijn nog maar één wedstrijd ver, dus dit is te vroeg om conclusies te trekken. Ik denk dat dit meer een rol gaat zijn voor Baert.”

In de rand:

  • Vele spelers keken verwonderd naar de ondergrond waarop gespeeld moest worden.  De ‘old school’ betonnen vloer bezorgde Spaepen, Borremans, Goris en Rudi Knaepkens een nostalgisch gevoel.
  • Zowel op als naast het veld waren de kanaries hongerig. In een recordtempo werden enkele pizza’s verorberd alsof het niets was. Waarvoor dank aan de thuisploeg.
  • Op de busrit naar huis werd er nog stevig gevierd met doelman Janssens als partyleader.

 

MVP: