Fenomenaal Solona De Ridder vecht terug

Ten opzichte van de eerste speeldag kregen we één wijziging in de troepen van Borremans. Van Kiel werd opgeroepen in de plaats van Jansen. De kern zag er dus als volgt uit: Goris, Schmook, De Beuckeleer, Raes, De Bie N, Mahieu, De Ridder en Van Kiel. Er moest gevoetbald worden in Brasschaat, op bezoek bij ZVC Forfait.

Er werd gekozen om een iet of wat afwachtende houding aan te nemen en vervolgens te speculeren op de counter. Het toeval wilde echter ook dat de tegenpartij de bal niet per se moest hebben. De Beuckeleer kwam zo veel aan de bal maar kon deze niet altijd kwijt, getuige de verkeerde looplijnen van de hele ploeg. Als de bal wel ingespeeld kon worden, werd deze maar al te vaak verkeerd ingespeeld, tot grote ergernis van Borremans. Op de tegenstoten werd te zwak verdedigd en zo kwam een 1-0 op de bordjes. Alweer het balbezit voor SDR, maar alweer te weinig gevaar. De Bie en Mahieu probeerden wel, maar lukten niet echt in hun acties. Na enkele counters, en ook hier en daar het nodige geluk, kwam de stand op 2-0 en 3-0. De Beuckeleer en Raes mochten gaan rusten en met de inbreng van De Ridder en Van Kiel ging de bal wél sneller rond en kwamen er meer kansen. Mahieu vond eerst de paal maar trof daarna toch raak. 3-1.. en een minuut later 4-1.

 

Tijdens de rust vielen er woorden te horen als ‘wa doen kik hier dan feitelijk op die bank’. Al was niet duidelijk uit welke mond dit opgevangen werd.. Wel werden de basislooplijnen nogmaals kort uitgelegd en werd er besloten om veel druk naar voren te zetten.

Dezelfde ploeg als bij de aftrap mocht nu proberen de lakens uit te delen. Onder constante druk en pressing kregen we veel meer kansen en kwam SDR veel beter tot voetballen. De Beuckeleer was wakker geschud en speelde een zeer degelijke 2e helft, De Bie en Raes vonden hun overstapjes van weleer terug en Mahieu was een constante gesel voor de verdediging. De powerplay resulteerde in de 4-2 en 4-3 van De Bie en Mahieu. Aan de overkant kwam Goris gepast tussen op een gevatte counter van Forfait. Op corner van De Beuckeleer schoot Mahieu onhoudbaar de 4-4 binnen en stond de sporthal in vuur en vlam. De bezoekende bank veerde recht en voelde dat een overwinning binnen handbereik lag met nog 4 minuten te spelen. De thuisploeg speelde als een kudde makke lammetjes en deed alle moeite van de wereld om een punt thuis te houden. Dit leek te gaan gebeuren, tot De Bie de bal in de laatste minuut oppikte in het middenveld en na een rush foutief gestopt werd in de backlijn, strafschop! Tot grote verbazing van coach en medespelers ging De Bie zelf achter de bal staan. De spanning steeg maar toen de netten trilden, werd duidelijk dat De Bie wel degelijk een penalty kan trappen en dat de overwinning binnen was.

Matchverloop:
9’            1-0
14’         2-0
17’         3-0
21’         3-1 Mahieu (Van Kiel)
24’         4-1
31’         4-2 De Bie
38’         4-3 Mahieu (Schmook)
46’         4-4 Mahieu (De Beuckeleer)
50’         4-5 De Bie (P)
 

 

Na het laatste fluitsignaal werd de overwinning nog op het veld gevierd, waarna De Bie zich luidop afvroeg waarom we zo vierden bij een gelijkspel…