Eerste verlies voor ZVC Solona Ranst

De lange busrit had de jongens van ZVC Solona Ranst vorige vrijdag duidelijk geen deugd gedaan. Coach Spaepen kon, net zoals de voorbije weken, rekenen op een volledige kern.

De Ranstenaren speelden echter te laks en met een gebrek aan creativiteit, al kunnen we dit misschien de verdienste van Grâce-Hollogne noemen dat op de juiste momenten de angel uit het Ranstse spel haalde. Ondanks het mindere spel en de sterke tegenstander kon Solona gelijke tred met de thuisploeg houden.

Met nog een halve minuut te spelen was het Celis die een speler van de thuisploeg een owngoal liet maken voor de 6-6. Beide ploegen hadden 5 fouten op de teller, maar het was Jansen die door sneller op de bal te willen zijn een fout maakte op de ver uitgekomen doelman en zo met 15 seconden op de klok een tienmeter trap weggaf met de 7-6 tot gevolg.

Matthias Baert: ‘Dit is zuur. We botsen op een uiterst gemotiveerde tegenstander en wij waren minder scherp in de afwerking vandaag. Nu is de kloof terug maar 4 punten en moeten we elke week vol aan de bak en dat zullen we doen. Er is geen man overboord. We weten waaraan we moeten werken en zullen er staan in de volgende wedstrijden.’

De samenvatting:

Samenvatting Defra Cars Grâce-Hollogne – ZVC Solona Ranst

De ruime samenvatting van onze eerste nederlaag van het seizoen. Vrijdag werd het in Grâce-Hollogne 7-6. Simon Stockman, Wesley Jansen, Yaël Meeusen en Jeroen Celis (2) scoorden voor de Ranstenaren.

Geplaatst door ZVC Solona Ranst op Zondag 20 januari 2019