Drie punten blijven in Ranst

De eerste thuiswedstrijd zorgt meteen voor een driepunter. Defra Cars Hollogne werd terug naar huis gestuurd met 11-5.

Trainer Spaepen kon niet rekenen op Stockman (breuk in hand) en De Bie (Knie). De kern bestond uit: Meeusen, M. Janssens, J. Janssens, Baert, Jansen, Celis, Uytterhoeven, Claes en Knaepkens.
Door een lichte blessure begon Jansen uit voorzorg op de bank. Solona begon geconcentreerd aan de wedstrijd en stond goed in organisatie. Hollogne vond geen gaten in de defensie van de kanaries. Het probeerde een aantal keer vanop afstand, maar zonder al te veel succes. De aanvallen bij Solona gingen dan toch iets vlotter. Knaepkens kwam, na een mooie combinatie, een teenlengte tekort om te scoren. Baert en Celis probeerden het een keer vanop afstand maar konden hun schoten niet kadreren. Jansen, die net was ingekomen, kende nadien meer geluk. Na een verre inworp van M. Janssens kon hij de 1-0 op het bord zetten. Geel blauw bleef doordrukken en dat loonde meteen. Baert stuurde Claes in het straatje die in één tijd Uytterhoeven bediende. Deze laatste had de bal maar binnen te tikken, 2-0. Wie dacht dat de match gespeeld was kwam bedrogen uit. Hoe snel de dubbele voorsprong op het bord kwam, zo snel was deze weer geneutraliseerd. Eerst El Garrouji en vervolgens Messaoudi knalden staalhard hun ballen in het dak van het doel. 2-2. Solona herstelde terug het evenwicht en er werd terug scherper verdedigd. Meeusen kreeg nog een goede kans, maar zijn schot belandde op de binnenkant van de paal. Op slag van rust was het opnieuw prijs. El Garrouji maakt er vanuit een onmogelijk hoek 2-3 van. Solona was op achtervolgen aangewezen.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld als in de eerste. Solona stond goed in positie en probeerde er met momenten scherp uit te komen, Hollogne moest het hebben van enkele afstandsschoten waar M. Janssens gepast tussenbeide kwam. Aan de andere kant miste Knaepkens, na een lang uitgesponnen aanval, oog in oog met de doelman. Even later was het wel prijs. Celis werkte zich met een fraaie beweging voorbij zijn rechtstreekse tegenstander en loste een schot dat via Meeusen in doel belandde, 3-3. Fanclub ‘Jong Solona’ stuwde de kanaries naar voren en wie anders dan de ‘kleine generaal’ krijgt dan vleugels. In een tijdspanne van nauwelijks vier minuten legde hij de wedstrijd in een definitieve plooi. Met een hattrick en een assist zette hij de sporthal in vuur en vlam. Een knap uitgespeelde aanval, een individuele actie, een afstandsschot en een assist waarbij Claes de bal maar moest binnentikken zorgden ervoor dat Jansen de stand op 7-3 bracht. Het sein voor de tegenstander om met vliegende doelman te spelen. Solona verdedigde redelijk goed waardoor er langs beide kanten nog gescoord kon worden. Meunier en Asrar scoorden voor de bezoekers, maar daartegenover stond dat Baert, Knaepkens, Celis en nog eens Jansen, na een onderschepping, de bal in het lege doel konden deponeren. Dit bracht de eindstand op 11-5 wat op groot gejuich kon rekenen van de thuisaanhang.

Doelpunten/assists:
8’ 1-0 Jansen (M. Janssens)
9’ 2-0 Uytterhoeven (Claes)
13’ 2-1 El Garrouji
14’ 2-2 Messaoudi
19’ 2-3 El Garrouji
26’ 3-3 Meeusen (Celis)
28’ 4-3 Jansen(Meeusen)
28’ 5-3 Jansen (Celis)
29’ 6-3 Claes (Jansen)
32’ 7-3 Jansen (Claes)
33’ 7-4 Meunier
35’ 8-4 Baert (-)
36’ 9-4 Knaepkens (Baert)
36’ 9-5 Asrar
37’ 10-5 Celis (Jansen)
39’ 11-5 Jansen (-)

Interviews:
Rudi Knaepkens: “We spelen een sterke match tegen een goed voetballende ploeg. Hier gaan we nog twee spannende wedstrijden tegen spelen.”
Wesley Jansen: “Vorige week een hattrick, deze week een vijfklapper. Ik kan stellen dat ik goed aan het seizoen ben begonnen. Topschutter? We zien wel waar ik eindig!”
Stef Claes: “Ik heb laten zien dat de coach op mij kan rekenen. Ik ben 100% fit en zal er alles aan doen om een basisplaats te veroveren. “

In de rand:
– Jong Solona was voor de eerste keer aanwezig en of ze indruk hebben nagelaten. Eerst zetten ze de sporthal in vuur en vlam om nadien ook in de kantine van zich te laten horen. Wat een fans!
– Frappant naast de vijfklapper van Jansen is dat elke veldspeler een doelpunt heeft gemaakt. Van een allround prestatie gesproken!
– De overwinningen (want ook in 2e prov. werd gewonnen met 3-2) werden stevig gevierd. Zowel het Loo, de Lindeboom als den Tablo werden afgesloten.