Doelpuntenfestival brengt geen punten op voor Solona

Solona verliest voor de tweede keer op een rij thuis. Flamengo Boussu A won het doelpuntenspektakel met 6-9.

Trainer Spaepen selecteerde: Meeusen, Janssens, Uytterhoeven, Claes, Lumbeeck, Stockman , Knaepkens. Jansen (enkel), Cuyt (familiale redenen) Baert (pubalgie) en De Bie (vakantie) moesten verstek geven.

Solona had iets recht te zetten na de zoutloze partij van vorige week en begon met vol goede bedoelingen aan de partij. Het was echter al meteen op achtervolgen aangewezen. Dopchie rondde een vlijmscherpe counter meteen af, 0-1. Nauwelijks een minuut later kreeg Galofaro iets te veel ruimte en zette met een afstandsschot de 0-2 op het bord. Nog was het niet gedaan want in de vijfde minuut stond het al 0-3. Galofaro knalde na een counter de bal overhoeks binnen. De kanaries probeerde wel, maar vond geen gaatje in het blok dat de bezoekers gezet hadden. Als het dan toch eens uitbrak, was de passing te onzuiver om echt gevaarlijk te zijn. Dan maar proberen van op afstand, maar pogingen van Lumbeeck, Stockman en Claes werden gemakkelijk gepakt door de doelman. Janssens kon nog met een knappe snoekduik de kanaries van een grotere achterstand behoeden. Vlak voor rust kreeg Meeusen de beste kans, maar na een snelle spelhervatting schoot hij in één tijd nipt naast.

Na de rust probeerden de kanaries de wedstrijd naar zich toe te trekken en kregen enkele goede mogelijkheden maar de bezoekende doelman keepte een uitstekende partij. Aan de overkant was het wel raak en begon de Galofaro-show. Op vijf minuten tijd scoorde hij een zuivere hattrick. Eerst schoot hij van uit een schuine hoek de 0-4 binnen. De 5-0 kwam er na alweer een vlijmscherpe counter. Tot slot maakte hij zijn zuivere hattrick compleet door een vrije trap met een stifter in doel te werken, 0-6. Solona speelde dan maar alles of niets met een vliegende doelman en dat rendeerde meteen. De bal ging goed van voet tot voet en Knaepkens kon via een één-tweetje,  twee identieke doelpunten scoren op aangeven van Meeusen, 1-6 en 2-6. De kanaries bleven proberen maar het was toch Boussu die de score verder kon uitdiepen, Mahieu schoot de bal door een bos van benen binnen, 2-7. Nadien strafte Galofaro het spel met vliegende keeper vakkundig af, 2-8. Solona bleef nog proberen en kon in de laatste drie minuten nog enkele keren scoren. Meeusen kon op aangeven van Uytterhoeven de bal eenvoudig aan de tweede paal binnen tikken, 3-8. Diezelfde Meeusen maakte er van op strafschop 4-8 van. Stockman schoot via een bezoekend been de 5-8 binnen. Vlak voor tijd punterde Meeusen de 6-8 in het dak van het doel. Nog één maal werd de vliegende doelman afgestraft. Mahieu zette, van op de eigen helft, de 6-9 eindstand op het bord.

 

Doelpunten/assists:

01’          0-1 Dopchie

02’          0-2 Galofaro

05’          0-3 Galofaro

26’          0-4 Galofaro

28’          0-5 Galofaro

31’          0-6 Galofaro

32’          1-6 Knaepkens (Meeusen)

35’          2-6 Knaepkens (Meeusen)

37’          2-7 Mahieu

37’          2-8 Galofaro

38’          3-8 Meeusen (Uytterthoeven)

38’          4-8 Meeusen (-)

39’          5-8 Stockman (-)

39’          6-8 Meeusen (-)

39’          6-9 Mahieu

 

 

Interviews:

  • Simon Stockman: “We zitten in de hoek waar de klappen vallen. We doen er alles aan om uit deze negatieve spiraal te komen.”
  • Jan Janssens: “Het belooft een donkere decembermaand te worden. Hopelijk kunnen we ons nog één keer opladen om in Tilleur de nodige punten te pakken. Al zal dat niet gemakkelijk zijn.”
  • Rudi Knaepkens: “De reactie en uitvoering met de vliegende doelman was goed de laatste tien minuten. Daarvoor was het toch wat te weinig. We missen dat extra beetje rust en creativiteit om punten te pakken.”

In de rand:

  • Onze thuisaanhang liet zich alweer van hun beste kant zien. Onder leiding van het duo Bossaerts – Jordens werd de sporthal in vuur en vlam gezet. Aan de harde kern zal het alvast niet gelegen hebben. Bedankt voor de onvoorwaardelijke steun jongens!
  • Ook de tegenpartij verdient een pluim. Ze bleven tot lang na het fluitsignaal sfeer maken in Het Loo en verbroederde met de lokale aanhang. Na Solona mocht ook een vat Karmeliet er aan geloven.
  • Claes was (om dubieuze omstandigheden) bijna te laat op de fotoshoot voor de match. Anders had hij net als de andere afwezigen ‘gefotoshoped’ moeten worden.