Coeura maatje te groot voor SDR

Na alweer een inactiviteit van 3 weken stond op 26 februari de thuismatch tegen een rasechte stadsploeg gepland. Borremans pikte terug aan en selecteerde Goris, N. De Bie, De Beuckeleer,  De Ridder, Ceulemans, Van Kiel, Schmook en Mahieu.


De openingsfase bleek volledig voor de bezoekers te zijn, die met snel en frivool spel trachtte de thuisploeg onmiddellijk bij de keel te grijpen. Aanvankelijk kwam het niet verder dan enkele technische hoogstandjes en kon Goris de pogingen nog pareren. SDR kon hier aanvallend weinig tegenover stellen en moest zich beperken tot verdedigen. Bij een zoveelste versnelling moesten zowel De Bie als Goris verstek geven en stond de 0-1 op het bord. Borremans greep in en bracht Ceulemans in, om zo meer variatie in het spel te krijgen. Deze variatie kwam er al na één minuut toen diezelfde Ceulemans zijn jammerlijk balverlies wilde rechtzetten. Hij ging in de fout en werd prompt met geel bestraft. Filip ‘Regi’ Ceulemans slofte met tegenzin richting douches en SDR ging met 7 verder. Enkele kleine kansjes werden afgedwongen maar niemand kon de 0-2 verhinderen zodat we gingen rusten met een dubbele achterstand.
Uiteraard vond er een donderspeech plaats. Borremans had het gezien en wees zijn spelers op hun plichten. Dit leek zijn vruchten af te werpen toen Schmook een mooie individuele actie van Mahieu kon afronden en zo de aansluitingstreffer nette. Jammer genoeg stonden de bordjes alweer even snel op 1-3. Het spel ging nu snel op en neer en er kwamen ruimtes bij beide ploegen. Mahieu kon hiervan profiteren en rondde een counter, op aangeven van De Ridder, keurig af. Ook hier kon de spanning niet opgebouwd worden want alweer stond de dubbele achterstand vliegensvlug op het bord, 2-4. De Bie achtte zijn tijd gekomen en begon met een rush vanop eigen helft. Slalomgewijs bereikte hij Mahieu, die niet meer kon missen en de stand terug op 3-4 bracht. Het hoge tempo speelde sommige thuisspelers parten, die zo om hun vervanging vroegen. Tijdens een zoveelste counter van de snelle bezoekers kwam De Beuckeleer verkeerd neer en moest hij geblesseerd het terrein verlaten. “Toen waren ze nog met 6”, moet Borremans gedacht hebben en hij smeet een hijgende Schmook terug voor de leeuwen. Nog in diezelfde fase werd alweer te kinderlijk verdedigd waardoor de stand op 3-5 kwam met nog 6 minuten te spelen. De Bie bracht nog even de spanning terug tot 4-5, maar toen de 4-6 viel ging het licht defninitief uit voor de lijder, die blij waren dat ze hieruit verlost werden. Solona De Ridder moest de hele wedstrijd achtervolgen en dat brak sommige spelers zuur op. Een slechte match over de hele lijn, die hopelijk rechtgezet kan worden met een overwinning de eerstkomende verplaatsing.


Matchverloop:
9’           0-1  
13’         0-2
28’         1-2 Schmook (Mahieu)
29’         1-3  
34’         2-3 Mahieu (De Ridder)
36’         2-4
39’         3-4 Mahieu (De Bie)
44’         3-5
46’         4-5 De Bie
49’         4-6

Interviews:
–    Borremans Johan: “Dat we punten verliezen is niet eens erg, maar wel de manier waarop. Ik eis een rechtzetting tijdens de volgende wedstrijd!”
–    Nathan Schmook: “Collectief en fysiek waren we vandaag niet sterk genoeg, jammer! ”
–    Ceulemans: “ Ongelooflijk dat ik voor mijn eerste fout een gele kaart krijg. Ik laat hierbij mijn ploeg in de steek terwijl dit niet de bedoeling was. Ik laat het hier niet bij!”
In de rand:
–    Borremans hoopte zijn verjaardag te kunnen vieren met een overwinning. Desondanks vloeiden er zeker niet minder pintjes.
–    DRM heeft het kampioenschap nu niet meer in eigen handen en zal moeten hopen op puntenverlies van 100gr Perdje, United Schoten én Jong Zandhoven.
–    De Beuckeleer trok na de wedstrijd richting ziekenhuis voor verder onderzoek en dit wees uit dat hij 6-8 weken buiten strijd zou zijn. Het seizoenseinde zal dus zonder hem gebeuren.