Borgloon te sterk voor een moedig Solona Ranst

Solona dichtbij een stunt tegen de ongeslagen leider. ZVC Renolim Borgloon won met 5-7.

Trainer Spaepen selecteerde: Meeusen, Janssens, Goris, Cuyt, Raes, Claes, Lumbeeck, Stockman , Baert en Jansen. Knaepkens (enkel) en De Bie (vakantie) moesten verstek geven.

Tegen topploeg ZVC Renolim Borgloon was de sporthal aardig volgelopen. De kanaries begonnen vrank en vrij aan de wedstrijd en trokken naar voren. Echt uitgespeelde kansen kreeg het niet en de leiders speculeerden op de counter. Bij de eerste counter was het meteen raak. Na slecht inspelen onderschepte Vanvolcksom de bal. Met een simpele één-twee omspeelde hij zijn rechtstreekse tegenstander en kon zo de 0-1 op het bord zette. Even later stond de topschutter opnieuw aan het kanon. Janssens kon de eerste poging nog weren, maar in de rebound kopte hij toch binnen, 0-2. Solona probeerde wel, maar buiten enkele afstandsschoten kon het de bezoekende doelman niet bedreigen. Islamovic  kon na , alweer een counter, de voorsprong vergroten 0-3. De moed zakte een beetje in de schoenen van Solona en de wedstrijd werd een beetje bitsiger. Een zwak fluitende Lambrecht smeerde Solona zijn 5e fout aan. Even later kreeg de leider een tienmeter trap.  Vanvolcksom zette zich achter de bal, maar doelman Janssens pakte uit met een puike redding. Even later mochten de bezoekers het opnieuw proberen. Nu zette Lagouireh zich achter de bal en deze faalde niet, 0-4. Dit was dan ook meteen de ruststand.

Na de pauze wilden de kanaries zich herpakken, maar na dom balverlies werden de forfaitcijfers op het bord gezet door Skeric, 0-5. Toen even later Cuyt werd uitgesloten voor een vermeende elleboogstoot die enkel scheidsrechter Lambrecht gezien had, konden de bezoekers meteen profiteren van de man meer situatie. Het was opnieuw Skeric die kon scoren, 0-6. De moed zakte in de schoenen van spelers en supporters, een nieuwe afstraffing dreigde. Toen Baert een vrije schop mocht nemen, plaatste hij deze enig mooi in de bovenhoek, 1-6. Dit gaf de thuisploeg opnieuw moed en wat volgde waren drie dolle minuten. Jansen controleerde een lange bal van Baert met rechts en schoot in de draai met links binnen, 2-6. Even later belandde de bal na een scrimmage voor doel bij Jansen die de 3-6 binnentikte. Tot slot knalde diezelfde Jansen vanuit een onmogelijke hoek de 4-6 op het bord. Zowel het publiek als de spelers begonnen er in te geloven en Borgloon was even onder de indruk. Even later kende Jansen pech toen zijn schot via de paal naast ging. Baert en Lumbeeck probeerde het nog enkele keren van op afstand, maar de bezoekende doelman stond sterk te keepen. Ook Janssens liet zich nog enkele keren met puike reddingen opmerken. Enkele minuten voor tijd kreeg ook Solona een tienmeter. Baert zette zich achter de bal en knalde de bal via de doelman binnen, 5-6. Solona probeerde nog alles of niets te spelen. Met nog twintig seconden op de klok probeerden ze te counteren. Deze werd echter onderschept waardoor Vanvolcksom de genadeslag kon toebrengen, 5-7. Meteen ook het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

Doelpunten/assists:

05’          0-1 Vanvolcksom

08’          0-2 Vanvolcksom

11’          0-3 Islamovic

19’          0-4 Lagouireh

21’          0-5 Skeric

22’          0-6 Skeric

25’          1-6 Baert

25’          2-6 Jansen (Baert)

27’          3-6 Jansen (Baert)

27’          4-6 Jansen (Baert)

39’          5-6 Baert

48’          5-7 Vanvolcksom

Interviews:

  • Wesley Jansen: “Elf goals op vijf matchen, dat zijn cijfers om u tegen te zeggen. Wat had dat gegeven als ik een heel seizoen fit had geweest…”
  • Johan Borremans: “We zijn vandaag verloren tegen de toekomstig kampioen. We hebben er een mooie wedstrijd van gemaakt. Als je dit kunt brengen tegen het beste team van de reeks, dan weet je dat er muziek zit in onze groep. En dat met jongens van rond onze eigen kerktoren. Chapeau”
  • Dirk Spaepen: “Over de gehele wedstrijd gezien zijn we misschien wel terecht verloren. Al vind ik wel dat we op basis van onze tweede helft en de reactie die we getoond hebben een puntje mogen claimen. Het is spijtig, maar hierop kunnen we verder bouwen.”

In de rand:

  • De laatste sjaals werden vrijdag verkocht. De nieuwe liggen reeds bij de drukker en zullen binnenkort terug beschikbaar zijn.
  • Een bitsige maar faire match. Zo zouden ze altijd mogen zijn. ZVC Solona wenst de toekomstig kampioen veel succes in tweede nationale.
  • Borremans, Goris, Claes en Meeusen werden nog in het Ranstse nachtleven gesignaleerd. Wat zou daar nog besproken zijn geweest?