Absolute thriller in voordeel van Solona Ranst

Bloedstollende thriller eindigt in het voordeel van Solona. AAB werd nipt verslagen met 6-5.

Een hele rits afwezigen bij de thuisploeg. Lumbeeck (kraakbeenletsel), De Bie (vakantie) en Claes (familiale verplichtingen) moesten verstek geven. Trainer Sebrechts selecteerde: Meeusen, Janssens, Baert, Cuyt , Knaepkens en Jansen.

Ex-doelman van Solona, Michael Janssens, stond tussen de palen bij AAB en dat zullen de kanaries geweten hebben. Vanaf het begin lieten beide ploegen snelle combinaties en verzorgd voetbal zien wat uitmondde in enkele mooie kansen. Meeusen was de gevaarlijkste kanarie in de beginfase. Tot driemaal toe kreeg hij de kans om te scoren maar evenveel keer gingen deze kansen de mist in. Een teenlengte tekort, een schot dat oog in oog met de doelman net over ging en een uitstekende reflex zorgden ervoor dat de nul op het bord bleef. Ook Baert probeerde het vano p afstand maar zijn poging werd vakkundig verwerkt door M. Janssens. De bezoekers kregen ook enkele kansen maar doelman J. Janssens was bij de pinken en ook hij hield zijn netten schoon. Op het kwartier kwam daar dan toch verandering. De diepe spits van AAB werkte als een echte targetman en legde de bal panklaar voor de opkomende flankspeler. Deze plaatste de bal mooi in het hoekje, 0-1. Solona op achtervolgen aangewezen. Even later ontsnapten de kanaries aan een dubbele achterstand toen doelman J. Janssens een knappe redding had om de bal uit de winkelhaak te ranselen. Hier putte Solona moed uit. Cuyt probeerde het ook van op afstand, maar zijn schot ging rakelings naast.  Vlak voor rust volgden er dan drie dolle minuten. Cuyt ontfrutselde de bal van een tegenstrever en speelde Jansen in. Deze draaide mooi weg van zijn bewaker en knalde de gelijkmaker binnen, 1-1. AAB was van slag en Solona drukte door. Jansen profiteerde van een te trage wissel en speelde Knaepkens vrij die de 2-1 op het bord zette. In het absolute slot van de eerste helft was er nog een perfecte counter van de kanaries. Wederom was Jansen de aangever en Knaepkens de afwerker, 3-1 en rust.

Na de pauze kwam AAB scherper voor de dag. Na enkele minuten stond de 3-2 op het bord. Dit keer was Solona aangeslagen en de bezoekers drukten door. Een eerste poging werd nog gered door J. Janssens maar in de herneming was hij kansloos, 3-3. Solona reageerde nu wel goed en eiste de bal terug op. Jansen zag zijn afstandspoging geblokkeerd worden en een schot van Knaepkens werd mooi gered door de bezoekende doelman. Meeusen was de volgende die het mocht proberen, maar zijn inzending aan de tweede paal werd op onwaarschijnlijke wijze gered door onze ex-doelman. In de herneming bediende Baert Cuyt die met een weergaloze knal de 4-3 tegen de touwen jaste. Solona was nog aan het dromen want nauwelijks een minuut later stond het alweer gelijk. Na een mooie aanval over verschillende stations had de bezoekende spits maar binnen te leggen, 4-4.  Toen Jansen na een mooi uitgespeelde aanval de 5-4 nette, op aangeven van Baert, leek de wedstrijd gespeeld. Toch hadden ze hun lesje niet geleerd. Bij een eerste poging van AAB werd J. Janssens uitgespeeld, maar de bezoekende spits had teveel tijd nodig en Meeusen kon redding brengen. J. Janssens wou niet veel later een snelle counter op gang brengen, maar balverlies en een tegendoelpunt was het gevolg, 5-5. Alles te herdoen. Beide ploegen pakten iets meer risico maar tot echte kansen kwam het niet tot ‘het manneke’ zich ging moeien. Hij zette hoog druk op de laatste man van de bezoekers en veroverde de bal. Via een één-tweetje  met Jansen kon hij de winning goal netten, 6-5. Hierna hielden de kanaries de boel goed dicht waardoor het deze thriller winnend kon afsluiten.

Doelpunten/assists:

16’          0-1 —
23’          1-1 Jansen (Cuyt)

24’          2-1 Knaepkens (Jansen)

25’          3-1 Knaepkens (Jansen)

28’          3-2 —

35’          3-3 —

37’          4-3 Cuyt (Baert)

38’          4-4 —

43’          5-4 Jansen (Baert)

45’          5-5 —

48’          6-5 Baert (Jansen)

Interviews:

  • Rudi Knaepkens: “We hebben het verschil gemaakt in de slotfase van de eerste helft bij een te trage wissel van de bezoekers. We hebben prachtig gereageerd. Dit toont de mentale weerbaarheid van onze groep!”
  • Steven Cuyt: “Een wedstrijd op het scherp van de snee, daar hou ik van! Ik was echter niet te spreken over het vijfde tegendoelpunt dat we slikken. Het moet niat altijd mooi zijn, af en toe mag die bal in de tribune getrapt worden.”
  • Michael Janssens: “Het was leuk om nog eens tegen mijn ex-ploegmaats te spelen. Spijtig dat wij verliezen, maar ik denk dat ik meermaals mijn visitekaartje heb afgegeven. Of ik ooit zal terugkeren? Dat zal de tijd uitwijzen.”

In de rand:

  • Het onverwachtse overlijden van de moeder van doelman Goris zorgde voor een bedrukte sfeer. Vanwege de ganse Solona-omkadering willen we Wouter Goris en zijn familie een hart onder de riem steken in deze moeilijke weken.