Solona verliest tegen Noorderwijk B

Solona wordt te laat wakker. In een spannende partij werd met 7-6 verloren van Real Noorderwijk B.

De Bie (Privé) en Baert (pubalgie)haakten af. Spaepen selecteerde de volgende namen: Janssens,  Meeusen, Knaepkens,  Lumbeeck, Stockman, Raes , Claes, Cuyt en Jansen.

Solona wou verder gaan op het elan van de vorige partij. Het domineerde dan ook de beginfase van de wedstrijd. Jansen was de bedrijvigste man en kon zich enkele keren laten opmerken. Echter misten zijn schoten precisie. Aan de overkant was het wel meteen prijs. Na miscommunicatie in de verdediging kwam Vivys alleen voor doel, deze aarzelde niet en knalde de 1-0 op het bord. Even later kende de kanaries pech toen een bal via Jansen in doel belandde, 2-0. Solona was even van slag. Op het kwartier ontdeed Meeusen zich van zijn rechtstreekse tegenstander en schoof vanuit een scherpe hoek de aansluitingstreffer binnen, 2-1. De kanaries hadden bloed geroken en trokken naar voren Jansen en Raes kregen enkele uitgelezen kansen, maar de thuisdoelman speelde een dijk van een wedstrijd en hield de voorsprong tot en met de rust op het bord.

Na de pauze kregen we hetzelfde spelbeeld. Solona die probeerde en Noorderwijk die scherp counterde. Raes en Jansen konden samen uitbreken maar speelden het slecht uit, de counter die hierop volgde was wel prijs. Jennes bleef kalm oog in oog met Janssens en nette de 3-1. Lumbeeck, Stockman en Cuyt probeerden het vanop afstand, maar konden de thuisdoelman niet in verlegenheid brengen. Knaepkens kreeg na een counter nog de beste kans, maar zijn schot scheerde de paal. Het was echter de thuisploeg die weer dodelijk efficiënt bleek. Na een ingestudeerd nummertje kon Morren er 4-1 van maken. Toen even later Vivys, alweer op counter, de 5-1 scoorde ging Solona met vliegende keeper spelen. Het duurde niet lang vooraleer roofdier Jansen tweemaal vrij stond en evenveel kon scoren, 5-2 en 5-3 in enkele minuten tijd. Ondertussen werd de partij wat bitsiger en kreeg Solona zijn eerste tienmetertrap. De poging van Jansen werd gepakt door de doelman. Spelen met vliegende keeper brengt natuurlijk risico’s met zich mee. Vivys was het eindstation van alweer een knap uitgespeelde counter, 6-3. Meeusen kreeg nog enkele grote mogelijkheden maar zijn pogingen belandde op de paal en de doelman. Het was Cuyt die vanop afstand de 6-4 kon maken. In diezelfde minuut maakte Van Bael de 7-4 en dacht iedereen dat de wedstrijd gespeeld was. De bezoekers kregen nog een tienmeter. Deze keer stond Knaepkens achter de bal en die faalde niet, 7-5. Toen Meeusen op aangeven van Jansen er 30 seconden voor het einde nog 7-6 van maakte, werd het nog even spannend. Maar Noorderwijk speelde de wedstrijd volwassen uit en hield de drie punten thuis.

Doelpunten/assists:

09’         1-0 Vivys

11’          2-0 Own Jansen

16’          2-1 Meeusen (-)

22’          3-1 Jennes

26’          4-1 Morren

30’          5-1 Vivys

33’          5-2 Jansen (Meeusen)

34’          5-3 Jansen (Cuyt)

36’          6-3 Vivys

38’          6-4 Cuyt (-)

38’          7-4 Van Bael

38’          7-5 Knaepkens (-)

39’          7-6 Meeusen (Jansen)

Interviews:

  • Yaël Meeusen: “Ik had niet mijn dagje. Die eerste tegengoal mag ik op mijn conto schrijven. Ook miste ik enkele kansen die ik normaal gezien wel scoor. Het was niet goed genoeg, hopelijk vind ik snel mijn beste niveau terug.”
  • Steven Cuyt: “Spijtig want hier zat meer in. We waren nochtans goed begonnen, maar werden ijskoud gepakt op de counter.”
  • Rudi Knaepkens: “We hebben dubbel zoveel kansen als de thuisploeg maar de efficiëntie ontbrak. De thuisdoelman wint de wedstrijd vandaag.”

In de rand:

  • Oud-delegee De Kinder verwacht een tweede kindje. Vanwege de hele Solona-familie van harte gefeliciteerd.
  • De teleurstelling was groot. De nabeschouwing werd nog uitvoerig gedaan in café de solsleutel.