Doelpuntenfestival in Het Loo

Solona wint overtuigend met dubbele cijfers. Futsal Project Hasselt A werd naar huis gestuurd met een 18-1 pandoering.

Spaepen kon niet rekenen op Baert (schorsing), Claes (privé) en De Bie (buitenland). Daarom bestond de selectie uit: Janssens, Meeusen, Knaepkens, Uytterhoeven, Raes, Stockman, Lumbeeck, Jansen en Cuyt.

Solona begon sterk aan de partij en domineerde de beginfase. Echter lieten ze een aantal kleine kansen onbenut. Het was dan ook even schrikken toen de bezoekers na een vlijmscherpe counter de 0-1 op het bord zette. Sein voor Jansen om een tandje bij te steken. Na een individuele actie bediende hij Meeusen die de bal in doel verlengde, 1-1. Toen ging het plots snel. Jansen knalde een vrije trap via een bezoeker in doel, 2-1. Nog in dezelfde minuut veroverde Cuyt de bal. Hij lanceerde Uytterhoeven die ijzig kalm bleef en de 3-1 binnen knalde. Solona vergat daarna te voetballen waardoor echt grote kansen uitbleven. Ook de bezoekers konden geen vuist maken en doelman Janssens had niet veel om handen. Vlak voor rust veerden de supporters toch nog één keer op. Lumbeeck bediende Knaepkens die de 4-1 kon prikken. Scoren lukte niet meer waardoor we ook gingen rusten bij deze stand.

In de tweede helft kregen we een ander spelbeeld te zien. Solona eiste de bal op, was meer in beweging en koos ervoor de tegenstander hoog onder druk te zetten. Het ging ook met twee ploegen spelen waardoor het tempo hoog bleef. In het begin konden de bezoekers nog het verdedigende weerwerk bieden. Maar na enkele minuten begon het doelpuntenfestival. Uytterhoeven scoorde en liet scoren. Eerst bekroonde hij een knappe individuele actie met de 5-1. Nadien bediende hij Knaepkens voor de 6-1. Op aangeven van Lumbeeck maakte hij zijn hattrick compleet, 7-1. Tijd om van ploeg te wisselen. Waar blijft Jansen hoor ik u denken. Stockman schakelde met een individuele actie zijn rechtstreekse tegenstander uit en gaf de 8-1 op een presenteerblaadje van Jansen.  Nadat diezelfde Jansen luisterde naar de tactische richtlijnen van de zijlijn schoot hij een vrije trap strak in doel, 9-1. Knaepkens maakte zijn hattrick compleet na een individuele actie 10-1. Op aangeven van Uytterhoeven kon Knaepkens de 11-1 binnenprikken. Met nog vijf minuten op de klok ging Solona met vliegende keeper spelen om dit spel tactisch op punt te zetten. Hierdoor liep de score nog op tot 18-1. Doelpuntenmakers waren Cuyt, twee keer Meeusen en vier keer Jansen.

Doelpunten/assists:

04’          0-1 —

05’          1-1 Meeusen (Jansen)

09’          2-1 Owngoal

09’          3-1 Uytterhoeven (Cuyt)

17’          4-1 Knaepkens (Lumbeeck)

24’          5-1 Uytterhoeven (-)

25’          6-1 Knaepkens (Uytterhoeven)

26’          7-1 Uytterhoeven (Lumbeeck)

28’          8-1 Jansen (Stockman)

31’          9-1 Jansen (-)

31’          10-1 Knaepkens (-)

34’          11-1 Knaepkens (Uytterhoeven)

36’          12-1 Meeusen(-)

37’          13-1 Jansen (Stockman)

37’          14-1 Cuyt (-)

38’          15-1 Jansen (Raes)

38’          16-1 Jansen (Meeusen)

39’          17-1 Jansen (Meeusen)

39’          18-1 Meeusen (-)

Interviews:

  • Jan Janssens: “Spijtig van die ene tegengoal, maar daarna hebben we ons goed herpakt. Nu een weekje rust en dan de volledige Focus op Borgloon.”
  • Wesley Jansen: “Op het veld, naast het veld….Scoren doe ik al heel mijn leven! Zesley is Back!”
  • Tibo Uytterhoeven: “Mijn eerste hattrick bij de grote jongens. Ik ben toch fier op mijn individuele prestatie. Ik hoop dat ik er een vervolg aan kan breien.”

In de rand:

  • Ook Solona De Ridder won hun match en boekte zo hun derde overwinning op een rij in 2018. Knappe prestatie jongens .
  • Rustige avond zonder zware uitspattingen. Lag de focus al op de volgende wedstrijd?
  • Op 09/02 komt de ongeslagen leider Renolim Borgloon op bezoek. Het belooft een zware partij te worden want Borgloon verloor dit jaar nog geen enkel punt.