Solona behoudt maximum

De eerste thuiswedstrijd zorgt meteen voor een driepunter. Maasmechelen Turk A werd terug naar huis gestuurd met 7-2.

Trainer Spaepen kon niet rekenen op Jansen (voet) en Raes (enkel). De kern bestond uit: Meeusen, Janssens, Baert, Lumbeeck, Cuyt, De Bie, Claes en Knaepkens.  

Door een lichte blessure begon Baert uit voorzorg op de bank. Solona begon geconcentreerd aan de wedstrijd en stond goed in organisatie. Maasmechelen vond geen gaten in de defensie van de kanaries. Het probeerde een aantal keer vanop afstand, maar zonder al te veel succes. De aanvallen bij Solona gingen dan toch iets vlotter. De Bie kwam, na een mooie combinatie, een teenlengte tekort om te scoren.  Knaepkens kende nadien meer geluk. Na een identieke aanval kon hij op aangeven van Meeusen de 1-0 op het bord zetten. Geel blauw bleef doordrukken maar kon de score niet verder uitbouwen. Schoten van Meeusen en Claes werden vakkundig gestopt door de bezoekende doelman. Halverwege de eerste helft was het dan toch prijs. Knaepkens legde terug op Lumbeeck en deze laatste knalde de 2-0 hoog in het dak van het doel. Janssens moest zich maar één keer tonen in de eerste helft. Met een knappe redding stopte hij een overhoeks schot. De thuisploeg kwam nog één keer dicht bij een doelpunt, maar het schot van Cuyt strandde op de paal.

In de tweede helft kwam Baert dan toch van de bank en hij liet meteen zijn klasse zien. Hij stond nauwelijks twee minuten op het veld en stond al op het scorebord. Meeusen legde de bal achteruit en Baert plaatste de bal rustig in doel, 3-0. Enkele minuten later ontdeed hij zich enig mooi van zijn rechtstreekse tegenstander en knalde de 4-0 tegen de netten. Pure klasse! Solona haalde de voet even van het gaspedaal en de bezoekers kwamen terug in de wedstrijd. Janssens moest zich enkele keren tonen, maar met een beenveeg en goede reflex hield hij zijn netten schoon. Even later was het dan toch prijs. De bezoekende spits probeerde het vanop afstand, het schot belandde door een bos van benen in de rechter benedenhoek, 4-1. Lang liet het antwoord niet op zich wachten. Claes speelde Knaepkens aan, die dribbelde de bezoekende verdediging op een hoopje en werkte rustig af, 5-1. Claes en De Bie hadden de kansen om de voorsprong nog verder uit te breiden, maar hun schoten misten op een haar na het doel. De bezoekers konden, na een foutje van Meeusen, nog tegen scoren, 5-2. Maar een echt slotoffensief kwam er niet meer. Het was echter Solona die nog even gingen doordrukken. Lumbeeck ging op wandel en trapte op doel. Zijn schot werd afgeblokt en belandde terug in zijn voeten. Hij behield het overzicht en bediende de vrijstaande Meeusen, die de 6-2 eenvoudig kon netten. Vlak voor affluiten nog één keer de kanaries. Een lange bal belandde bij Meeusen die alleen voor doel verscheen. Deze was niet egoïstisch en legde de bal opzij waardoor Knaepkens de 7-2 eindstand kon vastleggen.

Doelpunten/assists:

5’            1-0 Knaepkens (Meeusen)

12’          2-0 Lumbeeck (Knaepkens)

22’          3-0 Baert (Meeusen)

26’          4-0 Baert (-)

32’          4-1 —

33’          5-1 Knaepkens (Claes)

35’          5-2 —

37’          6-2 Meeusen (Lumbeeck)

39’          7-2 Knaepkens (Meeusen)

Interviews:

  • Jari Knaepkens: “Man van de match met mijn hattrick? Ach ik probeer het team te zo goed mogelijk te helpen. Wie die doelpunten maakt is niet zo belangrijk, als we maar winnen.”
  • Levi Lumbeeck: “Mijn eerste wedstrijd dit seizoen en meteen een doelpunt en een assist. Ik had niet beter kunnen beginnen.”
  • Dirk Spaepen: “Ik ben zeer tevreden na deze overwinning. Welke les we uit deze wedstrijd moeten trekken? Dat we altijd volledig gefocust moeten blijven. Even concentratieverlies en direct een doelpunt tegen… “

In de rand:

  • Solona heeft blijkbaar al naam gemaakt in het nationale voetbal. In een aardig gevuld Loo werden enkele scouts van andere ploegen opgemerkt.
  • Jansen werd vrijdag succesvol geopereerd. Er zouden verscheidene stukken zijn weggesneden. Benieuwd dewelke?
  • De overwinning werd stevig gevierd. Zowel het Loo, de Sol en de Lindeboom werden afgesloten.

MVP: