ZVC Solona Ranst op dreef in regio centraal

Solona won vrijdag in eigen huis voor de tweede keer op rij met dubbele cijfers. AMB Kapelle Op Den Bos kreeg een 11-3 om de oren.

Sebrechts kon voor het eerst rekenen op een volledig fitte kern: Janssens, Meeusen, Claes, Jansen, Baert, Knaepkens, De Bie, Cuyt en Lumbeeck.  Vanaf het begin van de partij was duidelijk dat het een mooie wedstrijd zou worden met twee voetballende ploegen tegenover elkaar. Solona begon net iets sterker en liet de bal goed van voet tot voet gaan. Een eerste poging van Baert werd goed gepareerd door de bezoekende doelman. Even later was het wel prijs. Lumbeeck werd vrijgespeeld en kraakte zijn schot, maar Meeusen was goed gevolgd om de 1-0 tegen de netten te tikken. AMB was niet aangeslagen en vocht meteen terug. De bezoekende spits ontdeed zich van zijn rechtstreekse verdediger en knalde de gelijkmaker binnen, 1-1 en alles te herdoen. Sebrechts reageerde meteen en haalde Knaepkens naar de kant voor Jansen. Dit wierp meteen zijn vruchten af. Na mistasten bij de bezoekers stormde hij alleen op doel af en schoof koelbloedig de 2-1 op het scorebord. Een paar minuten later speelde Claes de bal naar de vrijstaande Jansen. Met een ware kanonskogel lukte hij de 3-1, de keeper stond erbij en keek er naar. AMB bleef leuk voetbal op de mat brengen en kreeg zeker ook voldoende kansen. Maar doelman Janssens speelde een dijk van een wedstrijd. Voetveeg hier, pantersprong daar, alles werd gestopt. Het orgelpunt kwam er toen vlak voor rust een driedubbele redding verrichte om vervolgens de tegenaanval op gang te zetten. Janssens stuurde Jansen diep, die was niet zelfzuchtig en bood Claes de 4-1 aan. Wat een actie en een dikke pluim op de hoed van Janssens. Dit was meteen ook de laatste gebeurtenis van de eerste helft.

AMB begon  sterk aan de tweede helft en drukte Solona tegen het eigen doel. Na een lange bal kreeg de bezoekende spits iets te veel ruimte. Hij controleerde de bal op de borst en knalde op de volley binnen, 4-2, wat een doelpunt. De bezoekers bleven drukken maar Janssens hield de kanaries recht. Een ongeschreven wet in het voetbal zegt dat als je de kansen niet afwerkt dat je het deksel op de neus krijgt en ook nu was dit weer het geval. Baert schakelde met een opwippertje zijn verdediger uit en gaf strak voor, Knaepkens had aan de tweede paal maar binnen te tikken, 5-2. Enkele minuten later en identieke actie, nu was De Bie aangever en Knaepkens de afwerker van dienst, 6-2. Toen Baert na een defensieve blunder er 7-2 van kon maken was de veer helemaal gebroken bij de bezoekers. Met een afgeweken bal kwamen ze nog wel terug tot 7-3 maar dit was maar een voetnoot in de’ galleryplay’ die Solona de laatste 10 minuten bracht. Baert maakte er na een ingestudeerde corner 8-3 van. Nauwelijks een minuut later hing de 9-3 al tegen de netten toen Jansen zijn hattrick vervolledigde. De supporters waren door het dolle heen en wilden meer. “Tien, Tien, Tien,…” galmde er van de tribunes. U vraagt wij draaien dachten de kanaries. Claes zette strak voor doel en na een heuse scrimmage kon Meeusen de 10-3 scoren. Nog was het niet gedaan. Cuyt veroverde de bal en bediende Jansen, deze had geen medelijden met de bezoekende doelman en schoof de bal tussen de benen binnen, 11-3. Het laatste wapenfeit van de wedstrijd kwam nog van Baert. ‘Het manneke’ zat opgesloten tussen twee verdedigers. Met een fraaie Zidanebeweging kon hij wat ruimte creëren voor zichzelf om vervolgens genadeloos toe te slaan met een panna. Hij kon enkel maar foutief afgestopt worden. Het publiek werd gek en gaf een staande ovatie. De scheids besloot dan ook meteen om de wedstrijd af te fluiten.

Doelpunten/assists:

06’          1-0 Meeusen (Lumbeeck)
08’          1-1 —

12’          2-1 Jansen (-)

18’          3-1 Jansen (Claes)

24’          4-1 Claes (Jansen)

27’          4-2 —

32’          5-2 Knaepkens (Baert)

34’          6-2 Knaepkens (De Bie)

36’          7-2 Baert (-)

38’          7-3 —

40’          8-3 Baert (Lumbeeck)

41’          9-3 Jansen (Lumbeeck)

45’          10-3 Meeusen (Claes)

47’          11-3 Jansen (Cuyt)

Interviews:

  • Rudi Knaepkens: “Ik denk dat dit een mooie wedstrijd was voor de supporters. Twee voetballende ploegen tegen elkaar, wat technische hoogstandjes en veel doelpunten. Wat wil je nog meer?”
  • Steven Cuyt: “Ik ben blij dat ik mijn officiële thuisdebuut. Ik hou wel van het pittige sfeertje dat in de zaal hangt. Precies den Antweireup! ”
  • Matthias Baert: “Mijn Zidanneke en panna? Ik wou even laten zien dat er maar één manneke is in regio Centraal!”

In de rand:

  • Even opschudding toen doelman Janssens naar de kant ging nadat hij slecht was neergekomen. Echter was de schrik van korte duur nadat het wonderwater zijn werk had gedaan.
  • Het was de eerste keer dat beide ploegen thuis speelden. Dit was dan ook te merken aan het consumptieverbruik in de cafetaria. Verscheidene (al dan niet alcoholische) dranken waren uitverkocht op het einde van de avond.
  • Voor de tweede thuismatch op rij werden er dubbele cijfers gehaald. Ongetwijfeld zal dit de supporters doen kirren van plezier.