Verlies voor Solona De Ridder

Na 2 overwinningen (vs ZVC Antwerpen 0-7 en ZVC Schilde 5-3) en de nederlaag tegen Africa Utd (4-3) verloor Solona De Ridder voor de tweede keer op rij tegen ECS.

Coach Borremans had nochtans vertrouwen in een goede afloop, maar kwam bedrogen uit.  Benjamin Goris en Van Kiel zetten op enkele minuten een vroege 1-0 achterstand om in een voorsprong.  Lang duurde dit echter niet; door onzorgvuldig uitverdedigen in de Ranstse defensie kwam de thuisploeg terug tot een 3-2 voorsprong.  Ceulemans onderschepte de bal prima en als vanouds legde hij de gelijkmaker even later in het netje voor 3-3. Solona DR probeerde via powerplay van Schmook nogmaals op voorsprong te komen, maar SDR kon het technische spel van ECS niet counteren en kwamen voor de derde keer op achterstand.  Vlak voor rust nette Van Kiel de 4-4 na een subtiele assist van Benjamin Goris. Rusten met 4-4 en alles te herdoen.

De rust deed geen deugd voor de Ranstenaren. ECS bleef doordrukken en via enkele afstandschoten liepen ze op enkele minuten tijd uit tot 7-4. Bezoekende doelman Wouter Goris was kansloos.  De moed zakte in de schoenen bij de bezoekers…Goris B, alweer hij, scoorde op aangeven van Van Kiel de 7-5, maar dit was slechts een druppel op een hete plaat.  ECS lukte in de slotfase nog de 8-5 en 9-5 alvorens de scheidsrechter Solona De Ridder uit zijn lijden kon verlossen.  Een wedstrijd om zeer snel te vergeten.  Duvel Breendonk is de volgende tegenstander van SDR en de ganse ploeg staat gebrand op revanche.

Enkele reacties:

Benjamin Goris: "het is wel even aanpassen, ik kom van 4e provinciale en nu bepaalde looplijnen en posities moeten volgen is wel even wennen.  Ik denk wel dat ik mijn steenje kan bijdragen in dit systeem………hoeveel heb ik er al gemaakt?…….6?……dat is nog maar een begin. Ik moet er nog wat inkomen (lacht)"

Wouter Goris: "de eerste match van het seizoen hou ik de 0 op het bord en nu zoiets. Ik stond in een schiettent vandaag en als er niet steviger en beter verdedigd kan worden, zullen we nog veel matchen in de problemen komen..schrijf dat maar op"

Nathan Schmook: "één van mijn betere matchen? Dankjewel, maar ik had het liever bekroont gezien met een overwinning.  Ik ben in de vorm van mijn leven en ik voel dat het mijn seizoen gaat worden.  Misschien niet in de statistieken, maar ik ga mij uiterste best doen om het team elke week aan een overwinning te helpen."

In de rand:

Er was weinig gossip te rapen na de wedstrijd.  De spelers van Solona De Ridder waren zo aangeslagen dat ze kort na de match richting huis vertrokken.