100gr Perdje allesbehalve hapje

Met één punt voorsprong trokken de troepen van Borremans richting Sint Job om 100gr Perdje partij te geven in een onvervalste topper voor de eerste plek. Jammer genoeg was het Borremans zelf die verstek moest geven voor deze wedstrijd, hij had verplichtingen in het buitenland. Rudi Knaepkens werd leermeester van dienst en selecteerde Goris, Van Kiel, Ceulemans, Mahieu, De Beuckeleer, Baert en de broertjes De Bie.

In de heenmatch werd al duidelijk dat de thuisploeg veruit de beste ploeg was waartegen we hadden gespeeld. Absolute bedoeling vandaag was dan ook om niet te verliezen zodat we de voorsprong qua puntenaantal konden behouden. Was het nu schrik of was het omdat het al 6 weken geleden was.. DRM voetbalde dramatisch de eerste 5 minuten. De thuisploeg greep zijn tegenstander meteen bij de keel en al na 2 minuten resulteerde dit al in een vroege voorsprong. Ook de minuten daarop waren allemaal voor de thuisploeg. Zelfs Baert, anders hét rustpunt van de ploeg, had moeilijkheden om zichzelf en anderen vrij te spelen. Na alweer enkele kansjes voor de thuisploeg volgde de dubbele achterstand. Tien minuten bezig en 2-0 op de bordjes. Dit was het sein voor Knaepkens om Luis De Bie van de bank te halen om zo meer diepgang te maken. DRM kon nu zelf meer druk naar voor zetten en vuurde enkele afstandsschoten af. Wanneer Baert een hoekschop tot bij De Beuckeleer speelde, bracht deze de bal bij de vrijstaande L. De Bie die beheerst afwerkte, 2-1. Het spel dat volgde was zeer intens en ging snel op en neer. Ondertussen waren Ceulemans en N. De Bie in de ploeg gekomen. Zij schakelden meerdere malen succesvol hun rechtstreekse tegenstander uit, maar zonder gevolg. Wanneer in de 23e minuut Mahieu een aanval kon onderscheppen, stuurde hij meteen L. De Bie in het straatje, die enig mooi de stand op gelijke hoogte bracht met zijn 2e van de avond. In de laatste minuut van de eerste helft werd Baert foutief afgestopt. Hij zette zich zelf achter de bal en dankzij een magistrale schijnbeweging van Ceulemans belandde de bal in doel. Rusten met een 2-3 voorsprong.

Tijdens de pauze werd de nadruk gelegd op het balbezit, om de tegenstander zo ver mogelijk van het doel te houden. Aanvankelijk lukte dit goed, tot één van de afgevuurde pegels effectief onhoudbaar was voor Goris en de stand zo terug gelijk was. Wat volgde was een Baert die plots ongrijpbaar was aan de bal en die verdeelde en heerste als vanouds met heerlijke passes. Hij moest en zou zijn ploeg op sleeptouw nemen en stuurde zo De Beuckeleer richting doel. Hij week echter te ver uit naar buiten waardoor het gevaar geleken was. Zo leek het toch althans, hoewel hij toch nog richting keeper schoot en de bal met meer geluk dan kunde in doel verdween. 3-4 na 35 minuten spelen, tot groot jolijt van Knaepkens. Lang kon men echter niet van de voorsprong genieten want 2 minuten later werd de stand alweer op gelijke hoogte gezet door alwéér een afstandsschot. DRM had nu moeite om het hoofd boven water te houden maar kon op een uitstekende Goris rekenen om alsnog het gevleide maar fel bevochten puntje richting Ranst emee te nemen.


Matchverloop:
2’    1-0  
10’         2-0
13’         2-1 Luis De Bie (De Beuckeleer)
23’         2-2 Luis De Bie (Mahieu)
25’         2-3 Baert
32’         3-3
35’         3-4 De Beuckeleer (Baert)
37’         4-4


Interviews:
–    Knaepkens Rudi: “Debuteren als trainer en hier een punt wegkapen, ik ben een tevreden man! Maar Borremans moet niet ongerust zijn, ik wil hem volgende keer gerust wat tips geven!”
–    Luis De Bie: “Leuk om te zien dat mijn goals bijdragen tot dit gelijkspel. Ik geef altijd alles voor de ploeg en ben blij dat we bovenin blijven meedraaien.”
–    Ceulemans: “Mijn ‘flipflap’ gezien langs de zijlijn? Ik heb er net zoveel van genoten als het publiek zelf!”
 

In de rand:
–    Borremans werd dmv een rechtstreekse verbinding op de hoogte gehouden van de tussenstand. Hij vierde het resultaat dan ook met een Spaanse cocktail.
–    Na de match werd het heuglijke nieuws vernomen dat Wim en Tineke in juli een kindje verwachten. Een dikke proficiat vanwege heel Solona!
–    Door dit gelijke spel blijft DRM virtueel aan de leiding.
–    Van Kiel was jarig en besloot om dit te vieren met L. De Bie, Baert en De Beuckeleer in plaatselijke café’s en zelfs een locaal chirofeestje ontsnapte niet aan het viertal.